28 октомври, 2007

ДПС – Дивашко Потъпкване на Свободата


Снимка: www.yurukov.net.
 
Отвратителни кадри излъчиха медиите тази вечер по повод изборите в различни краища на България. В Пловдив се оказа че циганският квартал “Столипиново” е бил център на купуваните гласове. Случайно или не огромната част от тях са били за ДПС. Чакаме резултатите тази махала. Хайде на бас, че там резултатите за партията ще са драстчино по-високи.


Честни избиратели от "Столипиново" се радват на пълни търбуси. Мисля, че всички знаем кой им е платил бирата и кебапчетата.

Ардино обаче се оказа емблемата на цинизма, в който живеем. Пристигащи изборни туристи, осребрени билети, полуграмотни турци, които не знаят езика на държавата, в която гласуват, повсеместен страх сред населението да говори пред камерите и нагли изказвания на представители на партията.


Изборна бюлетина от Ардино. Срещу номер 5 в бюлетината (номерът на ДПС) има точка. 
Според Движението това е случайна "печатна грешка". Част от изборните туристи 
от Турция са полуграмотни и не познават азбуката на държавата, в която гласуват. Ако ДПС казват истината, то случайността определено има политиески пристрастия... Снимка: Булфото.

Винаги съм бил радетел на равенството между хората и върл противник на разделенията по расов, етнически, религиозен, сексуален или друг подобен признак. Моят нов най-добър приятел Ахмед Доган обича да се хвали, че ДПС е било гарант за етническия мир в България. В дни като днешния обаче ми се струва, че Движението е най-сигурният източник на етническа омраза. Причината сигурно е бетонирането на партията във властта и последвалата самозабрава. Това е бомба със закъснител и е време да бъде спряна. Дано за това се намери законен и демократичен начин. Иначе ще има още една, коя ли поред причина, да ме е срам, че съм българин...

1 коментар:

Анонимен каза...

'баси бррррр.Плашим се като ги гледам!И най-страшното е, че поради огромната си популация те са хората ,които определят съдбите на другите.