28 юли, 2009

Лошият дъх на "Челюсти"




Идеята за летни издания с нови водещи на "Здравей България" по Nova е добра, особено в жегите на политическото лято. Идеята за остър, но и интелигентен интервюиращ най-актуалните лица в политиката - също. Изборът на Дияна Найденова, водеща на "Челюсти" по Дарик радио обаче е (в най-добрия случай) неудачен. Изгледах няколко нейни интервюта и изводът от тях е, че единствената същинска тема на разговорите на Дияна Найденова е самата Дияна Найденова. Тенденциозна, заядлива, евтина, водещата задава хапливи, и понякога наистина добре формулирани и важни въпроси... но рядко изчаква техния отговор. Очевидно жената е твърдо решена да се наложи като по-добра версия на старите журналисти, известни с хапливостта си. Лошата новина за нея - и зрителите е, че тя просто няма потенциала за това.

Своеобразна кулминация на медийното й безсилие беше размяната на реплики с Волен Сидеров, с който преди година са имали закачка в същото предаване по Дарик. Сидеров, подвластен на арогантността си, не се беше подготвил кой знае колко и попадна в хватката на Диянините "челюсти". И какво от това? От едночасовото излъчване първо с негово участие, а после с коментари на зрителите, нямаше абсолютно никакво смисъл. Той просто беше безпредметен.

Дияна Найденова е чудесна илюстрация за онази част от българската журналистика, която разчита повече на шумната сензация, отколкото на смисъла в интервютата, които взима. Да, ама мирише кофти.

1 коментар:

Анонимен каза...

Аман от комунисти & комсумолци ... егати позицията ...