27 октомври, 2010

Омраза


Вчера актьорът Христо Мутафчиев неочаквано получи инсулт и бе транспортиран до София с правителствения самолет "Фалкон 2000" за спешна операция. Тъжно е, че това се случва на талантлив човек на едва 42 години. Много по-тъжни обаче са отвратителните и абсолютно неадекватни реакции на новината. Ето какво можете да прочетете под нея във водещ информционен сайт:

Zelmoxis | 26.10.2010 15:06
Ех, защо ли правителственият "Фалкон" не излита за всеки българин, който получи инсулт, та да не трябва хората да чакат линейка по 2 часа?

Рeгистър | 26.10.2010 15:08
Дано за всеки българин да лети правителствения Фалкон. Иначе излиза, че пак има "правоимащи" и "привилегировани".

bluе fаn | 26.10.2010 15:13
Дано да се оправи човека, на мен ми харесва не само като артист, но и като човек, изглежда много земен и никога не е изпадал в грандомания . А това за правителствения Фалкон, дори не е направено защото на ББ му пука толкова за Мутафчиев, много по-важно за него е да си направи евтин PR, използвайки всеки повод 

daemon | 26.10.2010 15:49
Нека да е здрав, само се интересувам на кой телефон мога и аз да си поръчам правителствения Фалкон, нали всички сме с равни конституционни права ?

краси007 | 26.10.2010 16:03
Само не мога да разбера защо се е наложило да бъде транспортиран до София,та Бургас да не е някакво село.Нима там няма специалисти на нивото на софийските?Аз съм от Плевен,който е общо взето западнал град,но здравеопазването ни е над средното за страната,мисля,че и в Бургас нещата не би трябвало да са зле. 

ilianka_version2010 | 26.10.2010 16:12
Пратете и на мене самолет че мързи да ида до Мола-а разбрах че в кенвело има до 50% намаление   

В този дух са около 80% от мненията по тази тема. Колко болна, осакатена и дребнава нация сме, след като общата реакция по почти всеки въпрос е в този дух. Колко нелепи писания се изливат с повод и без повод, и защо нямаме капчица (само)уважение дори когато коментираме риска за нечий живот. Как на всичките тези десетки и стотици хора не им се откъснаха 10 секунди от безценното им време да пожелаят на човека възстановяване.

В мненията четем как съобщенията за изпращането на правителствен самолет е евтин PR... Интересно ако самолетът бе изпратен без да се обявява това, колцина щяха да коментират, когато излезе наяве, как всичко се прави тайно и скрито от данъкоплатците... И това е най-малкия пример за това как който каквото и да направи, то бива оплювано.

Тези коментари са поредната гнусна илюстрация за циничното блато, в което САМИ сме превърнали държавата си. А примерите в тази посока са необятни. И от всяка изписана буква струи всепоглъщаща, всеобхватна, канибалска ОМРАЗА!

3 коментара:

MadWizard каза...

За съжаление медала има две страни.
Хем е вярно, че аз искрено се надявам човека да се оправи и ако от транспортирането със самолета е зависело това - добре, че са го направили.

Хем ме гложди, че това няма да се случи за поне 95% от плащащите горивото на този самолет. И че отношението на лекарите и реакциите към него със сигурност не са били такива, каквито са ежедневно.
Но за това той не е виновен, нито е поискал да се направи.

За съжаление, това е злоба, предизвикана от синдрома "я, пусни новините, че ми е нервно - да попсувам".

Изнервиха се хората, безизходицата ги кара да злобеят и да им е по-ванжо на "Вуте да му е зле".

Дано Хр. Мутафчиев се оправи скоро и без последствия. Не го знам що за човек е, но го харесвам като актьор и се надявам да направи още неща.

А дали е ПР акция или нещо друго - ако ще спаси 1 живот, не виждам нищо лошо, даже подкрепям.

solar stone каза...

Ок, коментарите са наистина банални, но дали наистина се касае за омраза, а ако е омраза защо медиите я подклаждат? Хората се настройват, защото днес в България инсулт получиха около 90 души. Някой разбра ли за тях - не. Да, съгласна съм, говорим за известен човек, може да се съобщи новината, но без кичозните вести около това за самолети и специалните здравни грижи. Защото се създава иначе едно впечатление у народа за схема плебеи-патриции, това поражда бих казала чувство за вид ощетеност, несправедливост. И същата история беше и с Велко Кънев, и С Гого от "Тоника" и да не изброявам нататъка. Насила народът бива озлобяван. Извод: по-малко шум.

Nik каза...

Всеки опит за "по-малко шум" у нас се тълкува като конспирация срещу народа, който копнее да знае всичко, четейки "Уикенд" като най-правдив източник...