31 октомври, 2008

ББ (Shoot The Dog)

ББ отдавна не означава Бриджит Бардо и вече не е краткото название на "Big Brother". ББ е тв тандемът БойкоБареков. Тази сутрин генерал-кмет-лидер-бъдещопремиерът отново гостува в сутрешния блок на бТВ с всичките си титли. Няма лошо - безспорно това е една от най-коментираните личности в държавата и е твърде вероятно да поеме управлението след няколко месеца. Любопитни са обаче отношенията между интервиран и интервюиращ. Не за първи път срещата между двамата прилича много повече на диалог между господаря и послушното му кученце или цар и неговия най-голям ласкател. Подобни евтини PR кампании в сутрешния блок на на най-гледаната медиа у нас навяват на мисли в най-добрия случай за пълен непрофесионализъм и налагане на личните политически вкусове на един водещ. В най-лошия - за платена кампания, в която един човек с високо обществено доверия плаща на друг човек, към който има някакво обществено доверие. Всяка нападка срещу Борисов бива развенчана при Бареков, всяко нещо, което Генералът трябва да съобщи на електората, става тъкмо при него. Днес Бареков измаза нещо от рода на: "То вие ако нямате развитие в тази държава, то кой ли има!" Общото впечатление от разговора между двамата е, че Бойко води интервюто, а не обратното. Той определя темите, той казва за какво ще се говори. Бареков се съгласява. Милият, дори не успя да приключи разговора навреме, та закъсня с 6 минути и някак между другото подмина абсурдните коментари на Борисов за възродителния процес.


Лично Бойко ожени Бареков преди две години. Май жената между тях е леко излишна.

Това, с което аз не мога да се съглася, е нивото. Навсякъде има платени и пристрастни журналисти. Едно е тънко да прокараш собствените си идеи, друго е да го правиш на ниво митинг. След всичко това няма да е чудно, ако при спечелване на изборите от ГЕРБ, Бареков намери уютно местенце под крилото на Бойко - я в някоя комисия, я като говорител на правителството, я като pr на кабинета.

Поздравявам тв водещия със следната песен, възпяваща отношенията между друг господар и неговото "puppy":

1 коментар:

Анонимен каза...

Бареков е наистина доста елементарен тип. Наскоро четох една осмиваща статия в Капитал, където се коментираше негов коментар по адрес на Георги Първанов. Идеята беше, че "гъзоблизането" и "слагането" във въпросния коментар били наистина впечатляващо очевидни и простовати. Бареков без никакви основания извисявал Първанов до ангел-хранител на политическата стабилност в България.
Може би Бареков наистина лесно бърка пасивността с дипломацията и избягването на директна намеса в скандали с цел поддържане на имидж, които Първанов доста умело демонстрира като умения.