16 ноември, 2009

Хилеж в БСП



Стари и нови муцуни в БСП демонстрират еднакво усърдие да бъдат оригинални. Снимка: Красимир Юкесеив, вестник "Дневник"

Гледайки репортажи от пресконференцията на БСП по повод изборите за кмет в София си помислих, че на нея щедро се раздават най-нелепите усмивки, озъбвания и нахилвания за годината. При резултат, в който кандидата на партията събира 27,70% срещу 64,23% от гласовете за основния му конкурент, усмивките не бяха много на място. Вечният изборен стратег Румен Овчаров обаче прояви обичайните си напъни да бъде сакрастичен и оригинален по собствените си представи. По няколко смешки и конспиративни теории пуснаха бившият премиер и настоящият разследван Сергей Станишев и дори уж разумния и умерен кандидат за кмет Кадиев, който е голямата надежда за възход на партията.

Три месеца след като са извън властта, в БСП така и не разбраха защо и как се озоваха в опозиция. И пак въртят старите си номера - нелепи анекдоти, иронични забележки и напудрени със сарказъм изказвания, под които прозира вездесъща глупост. Всичко това е гарнирано с мазни-мазни усмивки. И докато от БСП търсят паралели между Бойко Борисов с Адолф Хитлер и критикуват в гръцки хор правителството, новините днес разказват за решението за замяна на най-изпадналите институции за деца без родители с домове от семеен тип, готовността на летищата ни да отговорят на изискванията на Шенген и възможността да се регистрират интернет домейни на кирилица. Никога не съм бил голям привърженик на Бойко Борисов, но между истеричния присмех в БСП и онова, което прилича на вкарване на ред в държавата, избирам второто.

7 коментара:

Анонимен каза...

Ами защо не направите анализ на хиленето на ББ през цялата пресконференция. То не бяха простотии, не бяха плоски закачки, не бяха закани към президента и други противници. Вие сигурно сте свикнали да сервилничите и не виждате разликата от едната до другата пресконференция - разлика на светлинни години по интелект, държание и визия в полза на кандидата Кадиев. Отгоре на всичко се оказа, че изборите трябва да се касират за това, че има разлика от 30 000 гласа което е грубо нарушение на закона за изборите. За никакви грешки правителството отзовава посланници, а при тези нарушения се пъчим на "пълна изборна победа"!!!

Nik каза...

Относно идеята за сервилност към Бойко Борисов и ГЕРБ - прочетете предишните статии в блога ;) Относно разликата в гласовете - поинтересувайте се, попрочетете, слушайте интервюто на Михаил Константинов по Darik и после издигайте лозунги. :) Относно кривите усмивки в БСП - задайте си въпроса какво крият те.

Анонимен каза...

"разлика на светлинни години по интелект, държание и визия в полза на кандидата Кадиев"-те такива кадиевци пълзяха всред народа и с интелекта, държанието и визията си ни натикваха в клоаката на мизерията и безхаберието,смучеха народна кръвчица,а нас призоваваха да търпим и да чакаме светлия комунизъм в далечното необозримо бъдеще,НЕЩАСТНИКО С БЕТОНОВА КРАТУНА!!!!

Анонимен каза...

Според мен говоренето за комунистите и тяхната вина за всичко се поизтърка и определено издава безсилието на повечето хора да изолират истинските проблеми в обществото ни. Очевидно е, че по-скоро липсата на морал при хората е в основата на политическата стерилност, а не политическата принадлежност и убежденията. Управлението на БСП със сигурност не бе толкова трагично, колкото Мухобойковото правителство се опитва да го изкара. Най-малко в полза на тези аргументи са наградите на Световната банка за икономическото развитие на страната ни през последните години.
Проблемите, които остават са най-вече свързани с престъпността, мудната администрация - все резултат на нежелание и невъзможност за справяне с тях. Байко няма да отиде по-далеч, защото е прост и няма ценностите, които хората, решаващи проблемите, имат.

Nik каза...

Харесва ми как у нас всяко мнение, различно от собственото, води до обидни квалификации. Още едно чудесно наследство отпреди 1989-та ;)

Анонимен каза...

Всъщност това не е наследство отпреди 89-а, а доста типична българска черта, документирана още в пътеписите на Алеко, за които всички знаем.
Вие май всичко свеждате до 50-те години социализъм в България, без дори да взимате предвид вековете, прекарани под опеката на Османската империя? 50 години са нищо в сравнение с 500. Не мислите ли, че 50 години са едно зрънце от всичко, което определя народопсихологията на една нация?
Забелязвам, че доста от Вашите писания тук са с болна тема социализъм. Не мислите ли, че българите имат една доста типична черта, придобита след 89-та година: да се мъчат като пате в калчища с проблемите си и вечно да обвиняват социализма за това? Ако беше всичко толкова простичко, дясната идея в България щеше все още да е силна, но уви - проблемът е морален, не става въпрос за игра на добри и лоши...
Добре го каза Збигнев Бжежински (бивш съветник на президента на САЩ по въпросите на сигурността):
"Източноевропейците да престанат да се държат като малки деца и да започнат да решават проблемите си сами, а не да пътуват до САЩ, за да се оплакват, например от руската агресивност."

Анонимен каза...

прочетете целия блог, доста добър