23 март, 2008

Телевизионният експеримент "Ясновидци"

Екстрасенси, медиуми, врачки, магове, ясновиждащи и ясночуващи. Различните имена на хората, които смятат, че имат специална дарба, се определят от различните способности, които те притежават. Ние, останалите се отнасяме противоречиво към тях. Някои от нас са убедени, че ясновидството е факт. Други считат, че всичко е плод на измама. В миналите времена такива хора са подлагани на смърт на кладата. Днес има специални телевизионни канали, посветени на тях. Някои са личности, пред които се прекланяме , други - такива, над които снисхоздително се усмихваме. “Ясновидци” е шоу, в което ще бъдат проведени десетки експерименти, за да се установи има ли го наистина онова специално шесто чувство. Би ли могло то да е нещо като по-развита интуиция? Съществуват или не ясновидци?


снимка: бТВ

Най-сложният елемент от най-сложно устроеното същество в познатата ни вселена е човешкия мозък. След стотици хиляди години еволюция, ние все още не сме изследвали пълния му потенциал. Според някои теории хората са подтиснали способностите на своя мозък, които някога нашите прадеди са можели да контролират... Способности, които някои земни обитатели все още притежават.

Да вземем например необикновеното умение на животни и птици да предусещат страховити природни катаклизми като урагани, земетресения или похищаващите вълни на цунами. Или пък да поговорим за сетивата ни, които днес използваме с малък капацитет, но благодарение на които цели животински видове оцеляват в продължение на милиони години. Счита се, че обонянието на хората например днес е почти закърняло, но някога сме можели да подушваме храната или заплахата не по-зле от дивите хищници.


снимка: telemaniac.com

Остава въпросът: възможно ли е сред нас да има и такива, които пазят древния код? Хора, чиито сетива са по-развити от тези на останалите. Хора, които могат да се свързват с миналото, да усещат енергиите на предмети, места, живи и мъртви същества... Отговорът на този въпрос ще се търси в кадри с подбрани кандидати, подложени на множество сериозни, но и атрактивни изпитания и тестове. Един по един участниците ще бъдат изключвани от шоуто, докато не разберем заедно дали такива хора живеят у нас и кой от тях е най-способният ясновидец.

"Ясновидци" - от 25 март до края на май, всеки вторник, 20.30 часа, бТВ!

Няма коментари: