27 март, 2009

Кристияна Вълчева: Тъжно! Факт!

"Vip Brother" тръгна в ефира с обещанието да съдържа малко сензации и много смислени каузи. Обещание, което издържа само няколко дни. След като изимитира де що формати има в ефира, включително "Великолепната шесторка", хората, които снимат в Къщата се върнаха към това, което правят най-добре - сензациите. И правилно - народът изпитва неспирен глад за хляб и зрелища. Хлябът (и шампанското) са от продуцентите, останалото го предоставят звездите. На различни нива.

В Къщата има много хора, които са там заради имената си. Имена, изградени с труд, талант, интелект. Сред тях се промъкват и не толкова надарени хора - като Дачо, известен с любовно-семейната си сага със Софка Маринова или Тодор Славков, известен с това, че е лежал в затвора заради изнасилване. И заради това че е внук на диктатор и син на пияница.

Най-странен е статуът на съквартирантката Кристияна Вълчева - медицинска сестра, живяла петнайсетина години в Либия, осем от които в затвора по редица обвинения. Най-тежкото от тях е участие в умишлено зарязаване на повече от 400 деца с вируса на СПИН. След като Кристияна се завърна в София, статутът й на жертва бързо придоби звезден оттенък. Никога не съм разбирал отношението на мнозина, които охулиха медицинските сестри след като бяха спасени от смъртното наказание. Но...

Когато един цял народ се е молил за теб, а десетки страни са се застъпили заради всичко несправедливо преживяно от теб, ти вече не си просто разтурницата от малък град. Ти не си и жертвата на ужасяващи събития. Ти си обществена личност.


Кристияна по времето, когато беше мъченица. Снимка: вестник "Сега"

След завръщането си в България Кристияна издаде заедно с журналистката от бТВ Миролюба Бенатова посредствено книжле за преживелиците си в Либия. В него има малко от преживяното по време на процесите срещу нея и много от псевдобохемския живот, който Кристияна е водила в Либия. Начин на живот, който лъсна от екрана на VIP Brother.

Видяхме я - пияна, проста, елементарна, в алкохолен диалог с ретрограда Тодор Славков. Не е проблем да е каквато си иска, когато е зад стените на собствения си дом. Когато обаче си в благотворително предаване, гледат те стотици хиляди зрители и голяма част от тях са те подкрепяли в най-тежките ти моменти, ти трябва да знаеш какво можеш да правиш и къде да го правиш. С поведението си Кристияна дава козове на всички критици и циници, които оплюха медицинските сестри след завръщането им у нас. Във вече глобалния свят, в който живеем, кадрите със заляната в свинщина Кристияна са достъпни навсякъде по света - включително в Либия. Страната, в която мнозина са убедени, че Кристияна е серийна убийца.

Диалогът, който Нова излъчи, завършва с кадри, в които Кристияна изплюва фразата: "Тъжно. Факт!" Мисля, че с нея най-добре илюстрира себе си.

2 коментара:

Анонимен каза...

Всичко това е доста тъжно и жалко.... На прост език казано - КУРВАТА СИ ОСТАВА КУРВА....

YANOS каза...

Никой няма право да бъде съдник на който и да било...но затова са блоговете за да изразяваме
мнение /а мненията са като задника,който всеки има,но не на всяко място може да го показва/

Тази жена... не харесах нейната аура в самото начало...дори не показала все още поведението си в къщата ..
След време моите съмнения се потвърдиха,които така плахо се опитах веднъж да споделя писайки с риск да ме линчуват за това.